Kiem Clima FacebookKiem Clima Google +Kiem Clima Youtube channelKiem Clima LinkedinKiem Clima RSS

Инверторен климатик DAIKIN FTXA25BТ/RXA25A Stylish

Характеристики и функции: 
 • Икономичен режим - позволява да настроите колко енергия да използва Вашия климатик, ако имате проблем с голямо натоварване на електрическата мрежа. Например когато други електроуреди, като прахосмукачка, микровълнова фурна и др., са включени по едно и също време или ако желаете да намалите консумацията на енергия. Не забравяйте - при този режим Вие контролирате работата на климатика, така че когато имате нужда от засилено охлаждане или отопление, можете да изключите тази функция.
 • Интелигентен термален сензор - открива температурните разлики на различни повърхности като пода и стените и използва информацията, за да разпредели равномерно температурата в стаята.
 • Ефект на Коанда - посоката на въздушния поток се определя на база на това, дали стаята се отоплява или охлажда. В режим "отопление" въздушния поток се насочва надолу, към пода, а в режим "охлаждане" - нагоре, към тавана.
 • Комфортен въздушен поток - автоматично регулиране на въздушния поток в помещението, за да се постигне възможно най - комфортното разпределение на температурата в стаята, избягвайки да се насочва течението директно към хората. 
 • 3 - D въздушен поток - позволява равномерна температура в цялата стая. Може да регулирате въздушния поток не само нагоре и надолу, но също и наляво и надясно - според Вашите изисквания или автоматично. 
 • Режим на пълна мощност - с натискане на този бутон се достига максимален капацитет. Така една стая може да се затопли или охлади за възможно най - кратко време и след 20 мин. климатикът автоматично превключва обратно към нормален режим на работа.
 •  Безшумна работа на вътрешното тяло  - с активиране на този режим, вътрешното тяло на климатика намаля издавания от него шум с до 3 dB. Функцията позволява климатика да бъде включен по време на сън, учене или други дейности, изискващи спокойствие и концентрация.
 • Безшумна работа на външното тяло - с активиране на този режим, външното тяло на климатика намаля издавания от него шум с до 3 dB. Функцията е много полезна в гъсто населени жилищни райони, където телата няма да нарушават спокойствието на съседите дори през нощта.
 • Седмичен таймер - позволява да зададете до 4 работни периода в денонощието, седем дни в седмицата, така че да не се налага да включвате или изключвате климатика ръчно.
 • Въздушен филтър - улавя големите прахови частици.
 • Функция " flash streamer " - генерират се високоскоростни електрони, които разграждат алергени като мухъл, акари и полени.
 • Фотокаталитичен филтър от титаниев апатит - премахва частиците прах във въздуха и разгражда миризмите, например от тютюн и домашни любимци. Той също улавя и разгражда бактерии, вируси и алергени, като осигурява постоянно подаване на чист въздух.
 • Сребърен филтър - улавя 99% от алергените, като полени и акари.
 •  Възможност за онлайн управление  - вградения онлайн контролер Ви позволява да управлявате Вашия климатик отвсякъде, по всяко време, от компютър, смартфон или таблет. 
 • Пестене на енергия в режим на изчакване - при отсъствие на хора в климатизираното помещение за повече от 20 мин., климатикът преминава в енергоспестяващ режим. Така разходът на енергия може да се намали с до 80%.
 • Само вентилатор - климатикът може да работи само като вентилатор, без да отоплява или охлажда помещението.
 • Автоматично превключване между охлаждане и отопление - климатикът автоматично превключва в режим на отопление или охлаждане, в зависимост от зададената от Вас температура на стаята.
 • Автоматична скорост на вентилатора - климатикът автоматично избира необходимите обороти на вентилатора, за да достигне желаната от Вас температура в помещението.
 • 5 скорости на вентилатора.
 • Програма за изсушаване на въздуха - програмата дава възможност да се намали влажността в климатизираното помещение, без това да влияе върху зададената температура.
 • Автоматично рестартиране - ако електрозахранването спре, след неговото възстановяване климатикът се рестартира, запазва настройките си и продължава работа.
 • Нощен режим - този режим спестява енергия чрез предотвратяване на преохлаждане или прекалено затопляне в помещението по време на сън.
 • Практически безшумна работа вентилатора от ново поколение и топлообменника работят заедно така, че да постигнат най - високи енергийни показатели при почти безшумна работа.
 • Самодиагностика - индикират се грешки или проблеми, като по този начин се опростява поддръжката.

 

      " КИЕМ " ЕООД не Ви задължава с договор за годишни профилактики при покупката.

       Можете да вземете климатика и на изплащане с БНП Париба, УНИКРЕДИТ и TBI кредит.

Категория: 
Марка: 

Климатици Daikin

Днес, който и да попитате за Daikin ще ви каже, че произвеждат климатици от висок клас, но малцина знаят, че компанията не произвежда само климатични системи.

Началото на японската компания Daikin Industries LTD е поставено през далечната 1924 година от Акира Ямада. Първоначално малката компания произвежда тръбни елементи за радиатори на самолети. През 30-те години на миналия век Дайкин разширява производството си и започва да произвежда хладилна и вентилационна техника, а през 1936 година започва да климатизира влаковете в Япония.

Втората Световна Война и последвалата криза се отразяват и на Daikin Industries LTD и до 1950 година производството и е доста свито. Компанията се възражда през 1951 година, когато търсенето на японска хладилна и климатична техника в САЩ се увеличава многократно.

От тогава до днес японската компания е извървяла дълъг път, който е преминал през климатизация на офиси, заводи, влакове, до производството на климатични системи за частите домове.

От 1963 година, от когато носи името, с което ни е позната и днес, търговската марка Дайкин е неотлъчно в световните класации за иновации и качество на климатични системи.

Дело на инженеринговите екипи на Дайкин са сплит - системите, разработването на технологията за променлив разход на енергия (VRV) и още много други иновации, които превръщат климатиците с този бранд в желана покупка на потребите по цял свят.

През 1973 година компанията стъпва на Европейския пазар, като открива първия си завод за климатици в Белгия. Съкращаването на пътя на произведените климатици до крайния потребител е брилянтен маркетингов ход, който намалява цените н продуктите и увеличава търсенето на климатизатори в Европа.

Днес, Daikin Industries LTD има 12 завода по целия свят за производство на хладилна, вентилационна, климатична техника, в които работят над 30 000 служители.

Името на японската компания е символ на качествени климатични системи от висок клас на достъпни за крайния потребител цени.

Daikin е качество, стил и иновативни технологии събрани само в един климатизатор!

3 720,00 лв.
SCOP: 
5.15
SEER: 
8.74
Отопление - Мощност, kW: 
2.80
Отопление - Консумация, kW: 
0.56
Охлаждане - Мощност, kW: 
2.50
Охлаждане - Консумация, kW: 
0.56
Тегло,kg Вътрешно тяло: 
12.00
Тегло,kg Външно тяло: 
32.00
Сила на звука,dB Вътрешно тяло: 
19.00
Сила на звука,dB Външно тяло: 
46.00
Размери(В/Ш/Д),мм Вътрешно тяло: 
295/798/189
Размери(В/Ш/Д),мм Външно тяло: 
550/765/285