Kiem Clima FacebookKiem Clima Google +Kiem Clima Youtube channelKiem Clima LinkedinKiem Clima RSS

Инверторен климатик Fujitsu ASY-G09KGTA

Характеристики и функции: 
 • Пестене чрез сензор за присъствие - Сензорът за присъствие улавя движението на хората в стаята и преценява включването на енергоспестяващия режим.
 • Икономичен режим - Настройките на термостата автоматично се сменят в зависимост от температурата, за да се избегне ненужно охлаждане или отопление.
 • Ограничение на зададената точка за стайната температура - Минималният и максималният температурен диапазон могат да бъдат настроени за осигуряване на допълнително енергоспестяване, съобразявайки се с комфорта на обитателите. 
 • Мощен режим - Работа на максимален въздушен поток и скорост на компресора позволява бързо да се достигне комфорта в стаята.
 • 10°C отопление - Стайната температура може да се поддържа на не повече от 10°С, като по този начин стаята няма да се охлади, когато не се ползва. 
 • Тих режим на работа - Могат да се изберат нива на шум на външното тяло. 
 • Автоматична смяна на режима - Климатичните системи автоматично сменят режимите на работа (между отопление и охлаждане) в зависимост от зададената температура и стайната температура.
 • Настройка на клапите нагоре/надолу - Клапите могат автоматично да се движат нагоре и надолу. 
 • Автоматична скорост на вентилатора - Микрокомпютър автоматично настройва въздушния поток ефективно да следва промените в стайната температура.
 • Автоматичен рестарт - В случай на временно прекъсване на тока, климатикът автоматично ще рестартира в предишния режим след като се възстанови захранването.
 • Таймер за автоматично изключване - Автоматично спира работа след като фиксираното след старта време изтече.
 • Таймер за сън - Микрокомпютърът постепенно сменя стайната температура автоматично, за да осигури комфортен нощен сън.
 • Седмичен таймер - Различно време за включване/изключване може да се настрои за всеки ден.
 • Безжично LAN управление/ОПЦИЯ/ - Допълнителният Wi-Fi адаптер позволява да управлявате климатика чрез смартфон, таблет или отвън.
 • Фреон R32- Нов екологосъобразен хладилен агент с коефициент на глобално затопляне с 1/3 по-нисък в сравнение с R410A.
Категория: 
Марка: 

Климатици Fujitsu

Fujitsu е световна марка производител на климатични системи, термопомпи и различни видове продукти за отопление и охлаждане. Марката Fujitsu General е факт още от 1936 година, като от тогава главната й цел е да създава качествени климатични решения, които да задоволяват всички потребителски нужди.

Производството им е насочено към продукти, които са клас „А“. Освен това компанията е един от лидерите, които могат да предложат на пазара уреди, които са изключително тихи. Именно заради това и техните климатици са често предпочитани за използване в спални помещения.

Технологията, заради която инверторните им климатици стават едни от любимците на пазара, се нарича DC технология. Използва се мощен DC роторен компресор, който не позволява да има големи загуби на електричество. Така инверторните климатици Fujitsu са отлични енергоспестяващи решения, заради намалената си консумация на ресурси.

Вътрешните тела на климатиците са изключително компактни и са снабдени с топлообменник, който е многостъпков. Съобразявайки и най-малките детайли от  Fujitsu разработват два различни потока на въздуха, спрямо това, какъв режим е избран. Ако инверторния климатик е настроен да затопля помещението, тогава то ще излъчва въздух в посока към пода. Защото топлият въздух е по-лек и се вдига нагоре. Ако режимът му е да охлажда, тогава студеният въздух няма да отива директно към хората в помещението. Част от тази технология е и иновацията, климатика да намаля мощността си, когато помещението е празно, за да може да пести енергия.

Предимства на климатици Fujitsu

Друго огромно предимство на инверторните климатици Fujitsu е възможността им да сменят автоматично въздушният поток от топъл на студен, според нивото на температурата в стаята. Това спомага за поддържането на постоянна температура в даденото помещение. Освен това уредът може да се нагласи и на тих режим на работа, чийто нива са близки до абсолютно безшумното функциониране.

Всички климатици от тази марка са снабдени с филтри, които да почистват въздуха и да се грижат за добрата среда в помещението. Допълнителен плюс са и лесните за управления устройства.

2 290,00 лв.
SCOP: 
5.11
SEER: 
8.52
Отопление - Мощност, kW: 
0.90/2.80/5.40
Отопление - Консумация, kW: 
0.56
Охлаждане - Мощност, kW: 
0.90/2.50/3.40
Охлаждане - Консумация, kW: 
0.55
Тегло,kg Вътрешно тяло: 
10.00
Тегло,kg Външно тяло: 
30.00
Сила на звука,dB Вътрешно тяло: 
20.00
Сила на звука,dB Външно тяло: 
46.00
Размери(В/Ш/Д),мм Вътрешно тяло: 
270/215/834
Размери(В/Ш/Д),мм Външно тяло: 
542/290/799