Kiem Clima FacebookKiem Clima Google +Kiem Clima Youtube channelKiem Clima LinkedinKiem Clima RSS

Daikin Bluevolution – революционната гама продукти завладяла пазара.

Daikin Bluevolution – революционната гама продукти завладяла пазара. 110

Daikin винаги са били лидери на пазара с техните иновационни технологии и нововъведения, но серията Bluevolution е абсолютна революция, спрямо всичко правено досега. Всеки, при избора на климатик, има изисквания за разхода му, дизайна и шума, който създава. Винаги първото ни съображение е колко ще тежи на бюджета ни, после почваме да съобразяваме, дали ще ни трябва само за отопление или и за охлаждане, както и останалите характеристики.

Системите на Daikin, които ние от Кием Клима предлагаме, винаги са били енерго ефективни решения.

Новата серия Bluevolution, също не прави разлика.

Освен че има изключително ниски експлоатационни разходи, успява да създаде цялостен климат в помещението, който да е полезен за здравето. Успели са да постигнат клас на ефективност А+++ и при отопление и при охлаждане. Технологията им отчита температурни разлики през различните сезони и въвежда автоматични настройки, които да намалят разхода на енергия. Първи използват хладилен агент R-32, който до съвсем скоро се използваше като част от смес с други хладилни елементи, но не и самостоятелно. Преимуществата на R-32 са свързани с околната среда – енергоефективен е и освен това позволява използването на агент с по-нисък CO2. Допълнително, той е и чист хладилен елемент и позволява да се използва и повторно. Самостоятелното му използване за първи път е разработено от Daikin,  но не след дълго и другите компании занимаващи се с производство на климатична техника, последваха примера им. Друга позитивна страна на R-32 е лесното му зареждане, има възможност и за течна и за газова фаза. Това е огромно преимущество за всички техници и майстори.

Дразни ли ви, когато климатика духа право във вас? От Daikin Bluevolution са помислили и за това. Климатиците са снабдени с две нови технологии - 3D Streamer  и Интелигентно око. Сензорите сканират помещението и насочват въздушната струя не към вас. Ако излезете от стаята, уредът преминава в режим, който пести енергия. Въздушният поток се разпределя из стаята равномерно, благодарение на триизмерното движение на жалузите.

Нововъведенията обаче не свършват до тук. Погрижили са се, климатиците им да бъдат максимално безшумни. Ако трябва да определим нивото на тишината, то на климатиците от серията Bluevolution, е някъде между тих разговор и звука на вятъра - 19 DBA. Ако това не ви е достатъчно шумно със специалния бутон „Тих режим“ намаляте шума до 3 DBA. Заповядайте при нас, в Кием Клима и ние ще ви покажем, точно колко тихо е 3 DBA.

Моделите в от серията Daikin Bluevolution са Ururu Sarara, Daikin Emura и FTXM-M.

Сплит системата Ururu Sarara разполага с нова технология за пречистване на въздуха - Flash Streamer. Тя успява да пречисти въздуха за 10 минути, което я прави по-бърза от обикновените методи за пречистване. Използва електрони, които да разградят частиците алергени, плесени и вируси. Освен това, Ururu Sarara  овлажнява въздуха през зимата и го изсушава през лятото, за да можете да се насладите на комфортен климат в помещението. Тази техника предотвратява и излишното усилване на климатика, когато влажността ни подведе, че не ни е достатъчно топло или студено. Този модел е снабден и със самопочистващ се филтър.

Daikin Emura

Отличава се със стилен и изящен дизайн. Този модел е един от най-тихите на пазара. Можете да го намерите в два варианта - матирано бял и сребрист. Има множество награди и отличия именно заради изчистения си дизайн, който е подходяща украса за всеки дом. Благодарение на сребърен филтър премахва алергените и почиства въздуха, не пропуска 99% от алергените.

FTXM-M

Той също е снабден със технологията Flash Streamer, която го прави с енергийна ефективност клас А+++. Снабден е и с “Интелигентно око” и пречистващи филтри на въздуха.

Daikin Bluevolution са се погрижили и за комфорта ви ако искате да монтирате едно външно тяло с няколко вътрешни. Всяко от тях се управлява индивидуално и може да е в различен дизайн и с различен капацитет.

Освен това, нова технология е и управлението чрез онлайн контролер. Използвайки смартфон или таблет можете от всяко едно място да настройте вашите уреди, новата част е възможността да виждате характеристиките на всеки един от вашите уреди. Можете да проследите консумацията на електроенергия, температурата и пречистването на въздуха. Daikin Bluevolution е съвременно решение, чиято главна цел е да повиши комфорта във вашият дом и да ви спести ресурси. В Кием Клима можете да разгледате предложенията ни от тази серия.

Detritus