Kiem Clima FacebookKiem Clima Google +Kiem Clima Youtube channelKiem Clima LinkedinKiem Clima RSS

Ефективността на климатика и сметките за електричество

Ефективността на климатика и сметките за електричество 93

Много хора използват климатика си и за отопление през зимните месеци. Най-често задаваните температури през този период са в диапазона 20-22 градуса.

Това си има своята цена, разходите, които прави климатика ви за достигането на температурата. Затова е добре да се извършва редовна профилактика на климатика.  По този начин ви ще си гарантирате,че климатикът ви ще работи ефективно.Практики, които можете да правите за вашия климатик:

  • Почистете вашия климатик. Всякакви неща, които могат да пречат на въздухопотока около климатика, и по този начин да затрудняват работата му.
  • Почистете или заменете филтрите на климатика. Веднъж месечно почиствайте филтрите на климатика.
  • Проверете за течове. Ако има течове това означава, че губите около 30 % от енергията.
  • Не допускайте претоварване на климатика. Това може до доведе до автоматично спиране на климатичната система, а в най-лошия случай и до изключване. Оставете климатика да си "почине" около 10 минути преди да го рестартирате.

Дори и да сте от хората, които през последната година не са ползвали професионалните услуги на специалист в областта, пак можете да следвате тези простички съвети, за подобряване на ефективността на климатика. С подходящата поддръжка и редовното извършване на профилактика на климатика, ще си гарантирате ефективна работа на климатичната система и намаляване на месечните разходи. Намалената консумация на електроенергия се отразява добре на вашия бюджет и околната среда.

kiemclima