Kiem Clima FacebookKiem Clima Google +Kiem Clima Youtube channelKiem Clima LinkedinKiem Clima RSS

Кой са най-известните марки климатици?

Кой са най-известните марки климатици? 130

Климатици Daikin

Daikin  не се специализират в производството на само един единствен вид климатици. Ако разгледате внимателно продуктите им ще забележите, че имат по равно сплит системи, мулти сплит системи и климатични инсталации. Естествено, като една от най-иновационните марки, всеки следващ модел излиза с редица подобрение спрямо предходните. В това число са включени изборът на обратен цикъл, технология само за охлаждане, както и допълнително прибавяне на Wi Fi технология, която да може да свърже климатика с мобилно устройство. Освен климатици обаче Daikin имат и въздухопречистватели, които печелят симпатиите на хората болни от астма и страдащи често от алергии.

Иновация на Daikin е нетипичният модел, който вместо да се закрепя близо до тавана, се закрепя близо до пода. Ценовият диапазон и тук не е никак малък, според това колко допълнителни технологии искаме да имат климатиците, може цената да достигне до 4000 лв. Климатиците Daikin  са едни от най-предпочитаните, именно защото марката е лидер в производството на иновационни технологии. Рейтингите дадени им потребителите за 2017 са с по 4 звезди в повечето категории и с 3 в тази за цената.

Климатици Panasonic – готиното дете от квартала

Има два типа хора по света – такива, които имат климатик и такива, които биха искали да имат. Това важи с особена сила за местата, където температурата е много висока и жегата властва денонощно. Да си избереш климатик обаче никак не е лесно, заради това и ние решихме да помогнем на всички, които сега започват търсенето си. Освен тях обаче, полезна информация, могат да намерят и тези, които вече имат идея каква марка искат и търсят само последно потвърждение. Правейки разбор на марките и на техните характеристики, включваме доста описания и фактори, като надеждност, функционалност, леснота на ползване, изгодност от страна на първоначална инвестиция, както и от страна на последващи разходи. Хвърлянето на общ поглед върху най-известните марки климатици, ще ви позволи да видите, че няма два еднакви уреда.

За последните няколко години климатици Panasonic  се изкачиха до една от най-предпочитаните марки спрямо общо удовлетворение. Потребителите оценяват марката с най-висок рейтинг за надеждност, функционалност, леснота на ползване, шум при употреба, както и изгодност. По този начин Panasonic  се превърна в един бранд, на който хората имат доверие и който е с ясен потенциал и за бъдещо развитие. В сравнение с останалите марки климатици, Panasonic климатиците са по-технологично насочени. Всички модели притежават по някое свойство или функция, която да направи употребата им по-забавна. Спрямо проучване направено през 2017-та година:

  • Средната цена, която се е похарчвала за климатик сплит система е 3007 лв. А тези които са похарчили пари за канална климатична система - 8354 лв.
  • Старите сплит системи се подменят на средно 8 години.
  • Най-важното условие за всеки нов климатик е да е енергоефективен.

На купуването на климатик трябва да се гледа като на правене на инвестиция за дома или за офиса.

Климатици Panasonic

Panasonic са познати с високото качество на всички електроуредите, които произвеждат. Това важи с пълна сила и за производството на климатици и климатична техника. Високите стандарти са внедрени във всички модели на марката. Измежду стенните климатици, потребителите могат избират от над 30 модела. Някои от тях включват ECONAVI технологията, която засича човешко движение и слънчева светлина и веднага променя параметрите на режима на охлаждане или отопление. Това се прави с цел да се намали разходът на електроенергия и да се спестят ресурси. Ако технологията засече, че вие гледате телевизия или четете книга, ще се активира и ще намали обема на въздушния поток. Естествено ще се случи обратното, ако сте в активен режим, тоест вършите нещо изискващо движение. Климатиците Panasonic с инверторен дизайн имат и технология за променлива скорост на вентилаторите, която позволява помещението да се затопли или охлади по-бързо при започване на работа на устройството и след това да намали скоростта си за да достигне желаната температура. С оглед на оптималното качество на въздуха, тези климатици притежават и редица подобрения свързани с филтрирането, ароматизирането и изсушаването на въздуха в помещението. В сравнение с останалите марки Panasonic държат високи цени, които могат да започнат от около 1 500 лв. и да стигнат до 4 000 лв. за последните модели с най-новите технологии.

Климатици Fujitsu General

Климатици Fujitsu произвеждат всички типове климатици – от стенни, сплит системи, мулти сплит системи, касетъчни и канални. Стенните също се делят на видове спрямо стиловете им – класически, дизайнерски и лайфстайл стил. Всичките имат опция да се закупят само с охлаждаща функция, което може да спести много пари на домакинството, ако сте преценили, че ще използвате климатика само в горещите жеги, а ще се отоплявате по друг начин.

Класическият стил се характеризира с бърз и ефикасен начин на употреба. Лайфстайл стилът е най-ефикасният от енергоспестяващите модели. Повечето потребители са му дали 5 звезди в тази област. Дизайнерският модел стои най-високо в категорията със своята завършеност и допълнителни характеристики. Независимо от стила, повечето климатици Fujitsu General притежават сензор, който да засича човешкото движение и изключва климатика, ако няма такова. Когато засече движение, включва климатика на зададения режим. Това е изключително полезно за хора, които постояно забравят климатика пуснат бързайки за ангажименти. Спокойно можете да намерите климатик Fujitsu под 1 500 лв., но можете и да намерите и за над 4 000 лв., така че всичко зависи от това какви характеристики желаете да има.

Климатици Mitsubishi

Тази марка покрива добре пазара не само на домашните климатици, ами и на тези за индустриална употреба. Също, както и останалите по-големи брандове произвеждат всички видове климатици и климатична техника. Нетрадиционалисти във всяко отношение, можете да намерите дизайни на техни продукти, които да са в черно и сребърно. Специално внимание трябва да обърнем на различният модел на лопатките, които изхвърлят въздуха – те са по-дълги и формата им е по-различна. Така се осигурява по-широко и по-далечно насочване на въздушният поток. При климатиците Mitsubishi е типично всеки модел да е специализиран в една характеристика. Примерно моделът MSZ-GE е лидер в тихата работа. Wi-Fi контролът може да се пригоди за всички модели, като той позволява климатика да бъде управляван от дистанция. Това е изключително удобно за всички, които губят дистанционното на климатиците си почти всеки ден.

Климатици Mitsubishi имат въздушен филтър, който спира бактериите и вирусите, както и подобрява качеството на въздуха в помещението. Можете да намерите климатик Mitsubishi за по-малко от 1500 лв., но можете и за повече от 3 000 лв., тазгодишните потребители го оценяват със средно 4 звезди.

LG климатици

Опитвайки се настигне разнообразието, което предлагат другите брандове , LG даже го надминават с техните 6 вида стенни климатици. Всички са с обратен цикъл и имат действаща технология  „Енергиен Контрол“, която позволява на потребителите да ограничат потреблението и да увеличат ефикасността. Специфичното за климатици  LG  е възможността да се настройва въздушния поток на 4 страни. Тоест има настройки за хоризонтално и вертикално насочване. Като добавка за някои модели се предлага и Wi-Fi, благодарение на който уреда може да се управлява, дори когато потребителят е на голямо разстояние. Добри постижения имат и в Тихият режим, който е подходящ за използване в стая с малки деца. Тих режим на работа има и външното тяло, което може да се настрой така, че да не издава почти никакъв шум, който да притеснява съседите. Ценовият диапазон е от 1500 лв. до над 3000 лв. и потребителите са им дали оценка от 3 звезди в почти всички категории.

Климатици Samsung

Тази марка климатици се фокусира предимно над продуктите с търговски клас и заради това можете да намерите само един единствен модел стенен домашен климатик  Samsung. Капацитетът му на охлаждане е 8kW. Притежава турбо режим с която може да се достигне зададената температура за секунди, както и автоматичен режим, който достига температурата за оптимално време и разход на енергия. Интересна функция е „Автоматичното почистване“, което задържа вентилатора пуснат макар и след изгасянето на климатика, за да може да се премахнат бактериите и да се предотврати натрупването на прах и частици. Рейтингът му е средно три звезди, като за енергийна ефективност получава две. Въпреки че не е най-добрият избор за пестене на енергия, този климатик си има и преимущества.

Останалите марки климатици

Има няколко останали по-малки марки климатици, които също заслужават да им се обърне внимание. Dimplex  е марка, която е известна с преносимите си отоплителни уреди и климатици. Не трябва да бъдат пренебрегвани, когато става въпрос за сплит системи. Имат технология за обезвлажнител, както и за тих режим на работа. Могат да се намерят климатици Dimplex по 1500лв. Kelvinator е марката, която предлага едни от ниско-бюджетните климатици, като определени техни модели са на цена около 800лв. Естествено, техните функционалности са по-скоро скромни, отколкото задоволителни, но вървят с автоматичен рестарт и таймер. Midea са специализирани в пералните, но въпреки това имат и доста добри модели климатици. Ценовият диапазон е от 1400лв до към 2500лв. Цената им е разумна и предлагат и допълнителни свойства като турбо режим, както и тих нощен. Mitsubishi Heavy Industries е различна марка от Mitsubishi Electric, но е под същата шапка. Техните климатици са мощни, но са слабо разпространени заради високите им цени – най-ниските започват от 3000лв.

Коя е най-добрата марка климатици за 2017 година?

Спрямо потребителското оценяване климатици Daikin за последните 2 години имат най-високо ниво на качество, енергийна ефективност и удобство. Разбира се, това не може да важи всички домове по света, така че всеки избира този климатик, който най-добре би паснал на неговите лични изисквания и претенции. Всеки дом, помещение и сграда имат различни свойства и различна нужда от капацитет на климатика. Освен това трябва да бъдат съобразени и количеството хора, които ще населяват тези помещения – защото е много различна функционалността на климатик в детска градина и такъв в някоя обществена сграда с непрестанен поток от клиенти.

Най-важните неща, които трябва да се съобразят са енергийната ефективност и мощността на климатика. Допълнително трябва да запомните, че няма смисъл да купите климатик, който е прекалено малък за вашето помещение, защото няма да ви върши работа. Друга грешка е закупуването ан твърде голям климатик, който ще  ви натоварва излишно разходите. А както знае, цената на енергията не става по-ниска, а по-висока и ефективността на електроуредите вече е от съществено значение. Въпреки че първоначалната инвестиция за модел, който е по-специализиран към пестене на енергия, може да е по-висока, то тя се връща след определен период от време.

admin